Αυγούστου 26, 2009

Τα νέα Montecristo Open

Οι Κουβανοί τα τελευταία χρόνια έχουν αφιερώσει πολλή δημιουργικότητα και σκέψη προκειμένου να λανσάρουν πληθωρικά πούρα (είναι άλλωστε και της μόδας), συλλεκτικές σειρές και γενικά να πείσουν ότι έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους τις μέρες της ποιοτικής αστάθειας. Είναι βέβαιο ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έχουν καταφέρει κι έτσι κάθε χρόνο περιμένουμε όλοι με αγωνία να δούμε ποια θα είναι τα καινούργια Reserva, Habanos Colleccion, Edicion Limitada, Regional Selections κλπ. Μέχρι τώρα έδειχναν να μην έχουν ιδιαίτερα στο μυαλό τους τον νέο καπνιστή, τον "πρωτάρη" ή έστω αυτόν που περιστασιακά θέλει να απολαμβάνει ένα πούρο.
Ασφαλώς υπάρχουν πολλά πούρα στην τεράστια σειρά των Αβάνας που είναι ότι πρέπει για όσους προανέφερα, είχε καιρό όμως να λανσαριστεί κάτι καινούργιο. Αυτό το κενό φαίνεται ότι έρχονται να καλύψουν τα ολοκαίνουργια Montecristo Open. Η Habanos επιστράτευσε μια από τις πιο δημοφιλείς της μάρκες, τη Montecristo -που μάλιστα τελευταία έχει πιστωθεί με τα εξαιρετικά και ιδιαίτερα πετυχημένα Edmundo και Petit Edmundo- προκειμένου να λανσάρει μια νέα σειρά πούρων για νέους καπνιστές. Τα ονόμασαν Open, τους φόρεσαν και ένα δεύτερο δαχτυλίδι κατά την προσφιλή -τελευταία- τους συνήθεια και τα μοίρασαν στον κόσμο! Πριν λίγες μέρες έφτασαν και στην ελληνική αγορά τα τρία πρώτα πούρα της σειράς (το τέταρτο, το Regata, αναμένεται), τα δοκίμασα και σας μεταφέρω εντυπώσεις και αξιολογήσεις.

Montecristo Eagle
Μήκος: 150mm
Διάμετρος: 54 (64α της ίντσας) 21,43mm
Τιμή: €16
Βαθμός: 87/100
Ένα μεγάλο robusto είναι η ναυαρχίδα της σειράς των Montecristo Open και ταυτόχρονα το καλύτερό της πούρο. Το Eagle είναι άψογα τυλιγμένο, με ομαλό τράβηγμα και πολύ συνεκτική στάχτη. Πληθωρικός καπνός αλλά ταυτόχρονα απαλός και βελούδινος που ικανοποιεί τόσο τον άμαθο καπνιστή όσο και τον έμπειρο. Γεμίζει το στόμα με γήινα αρώματα, γλυκού καπνού αλλά και κάποιες φίνες βοτανικές νότες.

Montecristo Master
Μήκος: 124mm
Διάμετρος: 50 (64α της ίντσας) 19,84mm
Τιμή: €12
Βαθμός: 84/100
Το κλασικό Robusto, είναι και το πρώτο robusto της Montecristo που βγαίνει σε κανονική παραγωγή. Καλοφτιαγμένο πούρο, με πολύ ομαλό τράβηγμα. Αρκετά γεμάτο πούρο, σχετικά ελαφρύ με γήινες νότες και κομψά αρώματα ξερού χόρτου. Μου λείπει η πικάντική διάσταση των Αβάνας ωστόσο.

Montecristo Junior
Μήκος:110mm
Διάμετρος: 38 (64α της ίντσας) 15,08mm
Τιμή: €8
Βαθμός: 83/100
Ένα μικρό πούρο, ιδανικό για εικοσάλεπτα διαλείμματα. Απλό και καλοφτιαγμένο με αρώματα ξερής γης αλλά και μια πιπεράτη νότα. Σχετικά ελαφρύ και ευχάριστο.

2 σχόλια:

Πρέσβης είπε...

Καλημέρα!

Αν και άπειρος-περιστασιακός καπνιστής, δοκίμασα το Open Junior. Ένα μετά από φαγητό κι ένα μαζί με μπίρα. Ομολογώ πως η δεύτερη περίπτωση "μου έκατσε" καλύτερα. Με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω και τα άλλα της σειράς Open.

Όσον αφορά στο blog σας, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και οι εμπειρίες-κριτικές σας στα πούρα πολύ χρήσιμες (ειδικά για εμάς τους μαθητευόμενους). Αναμένω! :)

Αντώνης

Πάνος Δεληγιάννης είπε...

Είδατε? Τα Open είναι ότι πρέπει για τις πρώτες εμπειρίες από τον κόσμο του πούρου. Και το καλό με τα πούρα είναι ότι προσφέρουν εκατοντάδες επιλογές και για τις επόμενες εμπειρίες...Καλημέρα.